måndag 28 november 2011

Klubb Kristallen på Form/Design Center 1 dec

Klubb Kristallen på Form/Design Center tors 1 dec

MINDBLOWING!

Den psykedeliska affischens historia skrevs först av Ptolemaios år 127 i Alexandria, men reviderades kraftigt under 1950-talet av sovjetiska ögonläkare, som menade att Ptolemaios teorier om näthinnan härstammade från en felaktig anatomi, vilket ledde till användandet av överdrivna färger. Emellertid konstaterades 1966 att näthinnan lånat genetisk information av djuphavsamöbor och att denna information gör det möjligt att se med slutna ögon. Således kunde man fastställa den psykedeliska affischens ursprung till de embryoliknande salamandervarelser som för miljoner år sedan kravlade sig upp ur Evighetens hav.

Klubb Kristallen samlar drömmare från tre generationer för att upptäcka vad vi har gemensamt. Föredrag, livemusik, happenings, konst och psykedeliska ljusprojektioner.

Mitt i utställningen Mindblowing med Kenneth Ovessons samling av psykedeliska affischer från San Francisco ställer Klubb Kristallen till med spektakel på Form/ Design Center.

Föredrag 20.15:
Lunds Bokcafé - av nån som var med
Karin Lentz berättar historien om bokstavsvänsterns samlingspunkt i Lund under det progressiva 70-talet

LIVE:
Flowers Must Die, repetition och improvisation.

Med fingrarna djupt i musikhistoriens gigantiska syltburk, men med blicken mot framtiden, skapar FMD sin improviserade garageprogg med ett enda syfte: Att förmedla den villkorslösa kärleken till musik som binder de fem medlemmarna samman. Och precis som musikhistorien innehåller både högt och lågt pendlar FMD friskt mellan ofokuserat jammande och transcendental eufori, ofta flera gånger i samma låt. Åtminstone på en bra kväll.

Matti Nilsson - sitar

Livemåleri: Tamara De Laval / Ossian Theselius / Danilo Stankovic


OBS! Begränsat antal platser. Förköp 80 kr på Folk & Rock och Repeat Records.


I samarbete med MoKS och Folkuniversitetet

Klubb Kristallen på Form/Design Center (Lilla torg, Hedmanska gården)
Torsdag den 1 december kl 20 - 00
Entré: 80 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar