torsdag 17 januari 2013

Klubb Kristallen på Moderna Museet 2 feb

Kl. 22.00: Freddie Wadling.
Artist: Danilo Stankovic
Tre enkla förberedelser som anses främjande att utföra inför Kristallens afton på Moderna Museet:

1. Lägg ett tomt pappersark, A4, i fönstret. Säg åt pappret att minnas alla ljusets skiftningar och eventuella mycket osannolika händelser under 24 timmar. Sov sedan en natt med pappersarket monterat i taket ovanför er sovplats.

2. Lägg ett tomt kassettband i blöt i havsvatten från Öresund i cirka tio timmar. Låt bandet självtorka eller torka det med hårtork. Skriv "röster från radio" på kassetten och placera ut den på offentlig plats.

3. Köp en magnet, gärna ganska kraftfull. Glöm magneten på bussen, gärna buss nr 3, ringlinjen mot Värnhem. Gå hem, stäng av elen i lägenheten (eller huset) där ni bor. (huvudströmbrytare brukar finnas i proppskåpet). Tänd stearinljus. Ta fram papper och penna, illustrera i bild och ord hur ni tänker er magnetens förhållande till den magnetiska nordpolen och hur förhållandet påverkas under magnetens resa genom Malmö. Ta samma buss nästa dag, finns magneten kvar, rör den inte, finns den inte kvar, glöm pappret med er illustration av magnetens förhållande till den magnetiska nordpolen på bussen. Gå hem och skriv ett mail till skånetrafiken där ni förklarar att ni är rädda att ni glömt något på bussen som har en inverkan på jordens magnetfält, men att ni tyvärr inte får lov att berätta vad det är för något. Hänvisa till Klubb Kristallen. Be dem kontakta oss. Låt desperata i tonen, men samtidigt lugna, samlade, förnuftiga.

Dessa förberedelser är helt frivilliga, men de som utför dem kommer att ha en klart utökad och mer intensiv upplevelse av själva kvällen på Moderna Muséet. Vi som arrangörer kommer givetvis att märka vilka som gjort förberedelserna, och därmed belöna dessa personer rikligt.

Väl bekomna!


Distortion Girls (Cph)
Long & slow static/psychedelic songs for guitars, drum machine and organ
http://www.youtube.com/watch?v=9gBS7ZDQKmc

Piss Guitars (Cph)

Lightnin' Howlin' and Screamin'

Part 3: A journey into the crystal

Lightnin’, Howlin’ and Screamin’ är ett band och en konstnärsduo som består av fotograf Kim Ramberghaug och konstnär Jessika Thörnqvist.
LHS bildades den 27:e november 2011 och håller till i utkanten av Rackstad, Värmland. Duon arbetar med fotografi, film och musik.
Allt arbete presenteras och arkiveras på bloggen lightninhowlinandscreamin.tumblr.com.
Part 3: A journey into the crystal. No one has ever come back from eternity.
Videoprojektion. Färg och ljud.

Freddie Wadling // Per Svensson

+ Rasmus Alkestrand, Sitar, framför kompositionen "Nocturnal Raga"

// Ljudkonst och psykedelia blir till en alkemisk och suggestivt svindlande musikalisk trip i nattens mörker.

Freddie Wadling; Röst, ipad

Per Svensson; Gitarr, Additional Vocals, Electronics

Rasmus Alkestrand; Sitar, Effekter

Freddie Wadling, född 2 augusti 1951 i Härlanda, Göteborg, är en svensk sångare, skådespelare, konstnär och serieskapare, medlem i The Kingdom of Evol, Cortex, Liket Lever, Blue for Two, och Fläskkvartetten.
---
Erik Högström
---
Ossian Ekman
---
Erik Lagerwall
---
RytmisKonsekvens
---
Unni Zimmerdahl & Anders Blomqvist
---
Mattias Almlund & Morgan Schagerberg
---
Klubb Kristallen på Moderna Museet
Lördagen den 2 februari
Kl 20 - 01
Bar & mat: Vendels


Förköp på Rundgång 100 kr (+avgift)

130 i dörren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar