tisdag 26 november 2013

Helgen v. 48

Två härliga Kristallen-relaterade evenemang denna helg!

1) Octopus Ride release-fest med spelning och skivsläpp
2) Paisley's The Anatolian Beat Collective, turkklubben du inte trodde var möjlig
FREDAG 29 NOVEMBER
Live:
OCTOPUS RIDE
+
SGT SUNSHINE (på scen 22)
Norra Gränges. 26b
40 kr
21.00 (live 22 & 23.30)

Octopus Ride är inget nytt band för Malmöpubliken, med sporadiska liveframträdanden sedan starten i Lund redan 1999, då under namnet Eskimo Chain. Under åren har medlemmarna skiftat och så många som 18 personer har spelat eller medverkat i Octopus Ride. Dock har Christian Ekvall och Karl Alm funnits med sedan starten och huvudsakligen varit de som gjort alla hemmainspelningar som nu pressats på det svarta guldet. 

Skivan rymmer 12 låtar, inspelade från 2002 och framåt. Octopus Ride musik kommer dock aldrig att kännas gammal. Influenserna kommer från 60-talspsykedelian, 70- och 80-talets postpunk samt det tidiga 90-talets shoegaze och drömpop.

Det är svårt att beskriva deras musik. Referenserna och den långa period som låtarna är inspelade under skulle kunna kännas spretig. Men båda sidorna på vinylen vävs ihop med de korta instrumentalpartier kallade "Trying to describe you" och låtar överlappar varandra så att det bildas långa sjok av svävande progressiv rock.

Skivan släpps på rev/vega records, etiketten som Rickard Daun driver sedan 2002 med sporadiska släpp, de senaste tre åren har han endast släppt sitt eget band Flowers Must Die.
SoundcloudSGT SUNSHINE
Värmer upp kvällen med psykedelisk rock.
Youtube


Infogad bild 2
Cover art: Danilo Stankovic
---------------------

LÖRDAG 30 NOVEMBER

Paisley´s "The Anatolian Beat Collective" med ett ottomanskt sväng från Paisley & Coco samt gäst-djsTiaz & Lophia Soren.

✸ TURKDISCO ✸ SWINGIN' ISTANBUL ✸ PSYCHE DE LIBAN ✸ SULTANFUNK ✸

Från 60-talets Istanbul till Malmö i det Andra årtusendet. The Anatolian Beat Collective tar med dig på en resa i tid och rum. Bysantinska pukor blandas med sitar och bağlama till en eufori av psykedelisk rock och orientalisk disko, ett sväng du inte trodde var möjligt!

Moriska Paviljongen (bistron)
Lördag 30 november · kl 23-03
Fri entré till huset före kl 23, sedan 100:-


VARMT VÄLKOMNA
Paisley/Sorgenfri kultur

Infogad bild 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar